Klimmende winde zaaien doe je zo | John & Co 🌿

Bloemen Zaaien

Klimmende winde zaaien doe je zo

Yalou van der Heijden14/05/2024
Klimmende winde zaaien doe je zo

Klimmende winde is een prachtige eyecather in je tuin. Deze klimplant kan tot wel 3 meter hoog worden en wikkelt zich vast aan hekken of muren. De prachtige en vele bloemen zorgen voor een opvallende verschijning. Ga je moestuin opfleuren door er klimmende winde te zaaien?


Morning Glory bloem

De klimmende winde staat ook wel bekend onder de naam Morning Glory. De Morning Glory bloemen zijn erg opvallend en steken prachtig af tegen het blad. Door zijn wilde karakter is het de ideale plant om te plaatsen langs hekwerken of muren. Zo tover jij je hele tuin om tot bloeiende oase, voor jezelf en de insecten. 

klimmende winde bloemen

Klimmende winde zaaien

Tussen half maart en half april kun je de klimmende winde voorzaaien onder glas, na vijf tot zes weken zijn de bloemen klaar om uitgeplant te worden. 

Tussen half april en eind mei kun je de klimmende winde ook buiten zaaien. 

Laat de zaden de nacht voor je gaat zaaien, weken in water. Dit helpt het ontkiemproces. Zaai de zaadjes vervolgens zo’n 2 centimeter diep en zorg ervoor dat de bodem goed vochtig blijft.

Het is een snel bloeiende plant die hoog kan klimmen, tot wel drie meter! Het liefst groeit hij dus tegen een hekwerk of muur op. En zoals bij alle bloemen: hij groeit het liefst op een zonnig plekje. Van juli tot en met augustus kun je genieten van de schitterende Moring Glory bloemen. Geef de planten onderling voldoende ruimte: zo’n 50 centimeter, zodat ze voluit kunnen groeien.

De plant heeft naast water geen verdere verzorging nodig. 

Klimmende winde opbinden

Klimmende winde zaden oogsten of kopen

De klimmende winde is niet meerjarig, maar een eenjarige plant die na een mooie bloeiperiode zal sterven. De plant is namelijk niet vorst bestendig. Voordat de plant afsterft, maakt hij zaaddozen aan. Deze zijn te herkennen aan de bolletjes die eerst groen, dan wit en daarna bruin worden. Als de zaaddozen bruin en gedroogd zijn, kun je ze eraf halen. Bewaar de zaadjes op een donkere en koele plek. Zo kun je de plant volgend jaar opnieuw zaaien.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om klimmende winde zaden te bestellen. Die van John & Co zijn authentiek en biologisch. Dit betekent dat het oude zaden zijn in hun oorspronkelijke variëteiten. Geen hybride zaden, maar authentieke zaden net zoals de natuur ze kent. Onze bloemenzaden worden op biologische wijze geproduceerd. Fijn voor jou en voor onze bestuivers

Stuur je ons een foto wanneer jouw morning glory bloem bloeit? Dat kan via Instagram @johnenco.nl 


Liefs,


Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Toe aan nog meer groene content?

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift