Het verhaal van John & Co 🪱
Het verhaal van John & Co

Het verhaal van John & Co

Hallo, wij zijn John & Co! En wij hebben een missie om de aarde gezonder te maken. Dat doen we al meer dan een halve eeuw. Onze planeet staat voor heel wat uitdagingen. Maar wij weten dat de oplossing onder onze voeten ligt, beginnend in je eigen moestuin.

De filosofie van John & Co

Alles wat je boven de grond ziet, is afkomstig uit de aarde onder onze voeten. Wij weten dat de bodem de basis is van alles op aarde. De producten van John & Co ondersteunen, samen met jouw inzet, de bodem en maken hem gezonder.

De John & Co producten kun je met een gerust hart gebruiken in jouw tuin. Want onze producten zijn speciaal ontwikkeld om de leefomgeving van mens en dier te ondersteunen en terug in balans te brengen. Dus geen giftige of chemische stoffen, maar puur natuur.  

Waar staat & Co voor?

John & Co is een eerbetoon aan onze oprichter, Jan Zwart - John Black in het Engels. Maar ook heeft onze naam een link naar onze merkwaarden:

 • Confidence 🔬

  Onze kennis gaat meer dan een halve eeuw terug en we delen deze kennis graag met jou.

 • Community 🤝

  Samen maken we impact, John kan het niet alleen. Daar hebben we jullie voor nodig: onze & Co.

 • Courage 🦸

  Woorden kunnen mooi zijn, maar wij geven de voorkeur aan daden. We noemen onszelf graag practivisten.

 • Content 😌

  John & Co kijkt met een positieve blik naar een uitdagende wereld. We kijken liever naar wat we wél kunnen doen.

Waar wij in geloven

Wij geloven dat alle kleine beetjes helpen! Door je bodem goed te verzorgen, krijg je sterke en gezonde gewassen. Doordat jij van je eigen oogst eet, zorg je ervoor dat je met de seizoenen eet en de productie lekker lokaal houdt. Zo zorgt jouw gezonde moestuin voor een groenere wereld! Hoe die filosofie er precies uitziet, lees je hieronder! 👇

De filosofie van John & Co

Een gezonde bodem voor een gezonde aarde. Hoe werkt dat?

 • Gezonde bodem

  Je staat er misschien niet bij stil, maar grond bestaat niet alleen uit zand of klei. Een gezonde, biodiverse bodem heeft een goede structuur en veel leven erin. Hierdoor krijgen planten en gewassen alle voedingsstoffen die ze nodig hebben.

 • Gezonde gewassen

  Een gezonde bodem staat dus garant voor productieve gewassen. Deze gewassen zullen veel leven boven de grond aantrekken! Dit zorgt voor goede bestuiving en opbrengst én in gezondere gewassen.

 • Gezonde mensen

  Gezonde gewassen uit eigen tuin zijn nóg beter voor ons. Ze zitten vol vitaminen en mineralen én door zelf te telen en oogsten houden we het lokaal. Zo eten en werken we dicht bij de natuur, met de seizoenen mee.

 • Gezonde aarde

  Door voor de bodem te zorgen en onze eigen gezonde moestuin aan te leggen, kunnen we onszelf voeden met lokaal, gezond voedsel waar we de herkomst van weten. En door het lokaal te houden, met de seizoenen mee te werken en te eten, kunnen we samen de aarde gezonder maken!

Het verhaal van John & Co

John observeert de natuur al jarenlang en heeft door de jaren heen met verschillende universiteiten samengewerkt. Hij weet al meer dan een halve eeuw wat duurzaam tuinieren is en wat je daarvoor nodig hebt. Eigenlijk is het heel simpel: de oplossing ligt onder onze voeten...

De grond? Ja, het is de basis van alles op aarde! Wij verwerken de slimheid van de natuur in onze producten. We voeden dus niet alleen de plant met de juiste stoffen, maar ook de bodem. Zo maken we tuin voor tuin de bodem en dus de aarde gezond. Dit is het basisprincipe van John & Co.

John biedt je de juiste middelen in de vorm van duurzame en natuurlijke tuinproducten. Maar uiteindelijk maken we samen het verschil; we hebben jou nodig om de aarde weer gezond te maken. Doe je mee met John? Ga aan de slag met duurzaam moestuinieren. Zo maken we samen een groot verschil, voor de bodem, de tuin en de planeet!

Hoe we dat doen?

Sinds 2022 is John & Co gestart vanuit de passie om met moestuinieren het verschil te maken! We verbaasden ons over de milieu-onvriendelijke ingrediënten die in producten voor de moestuin worden gebruikt. Dat moet toch anders kunnen dachten we...

Ja, dat is ons gelukt. Met ons volledige moestuinassortiment kan jij met je moestuin - groot of klein - de wereld een stukje mooier maken.

Dit zijn onze beloften

 • Onze purpose

  Onze purpose

  Een gezonde bodem voor een gezonde aarde

 • Onze visie

  Onze visie

  Wij geloven dat we de kracht van de natuur opnieuw moeten vrijlaten.

 • Onze missie

  Onze missie

  Samen maken we onze aarde gezonder door de grond gezonder te maken. Dat doen we tuin per tuin.

Doe je mee met John? Ga aan de slag met duurzaam moestuinieren. Zo maken we samen een groot verschil, voor de bodem, de tuin en de planeet!

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift