10 makkelijke groenten moestuin: begin een makkelijke moestuin | John & Co

Tips en lijstjes

10x makkelijke groenten voor de moestuin: moestuin voor beginners

 • door Isabelle van Geenen
10x makkelijke groenten voor de moestuin: moestuin voor beginners

Als je net begint met moestuinieren, kan het overweldigend zijn om te beslissen wat je moet planten. Maar maak je geen zorgen! We hebben speciaal voor jou een lijst samengesteld van 10 makkelijke moestuin groenten die perfect zijn voor beginners. Of je nu een kleine achtertuin, een balkon of een mega moestuin hebt. Deze groenten zullen je zonder probleem het vertrouwen en de skills in de moestuin geven.


 10 makkelijke gewassen voor in de moestuin

Moestuinieren is lang zo makkelijk of moeilijk als je het zelf maakt. Als je net begint kunnen al die verschillende zaden natuurlijk best overweldigend zijn. Begin daarom met fool-proof gewassen zodat je snel alle skills van het moestuinieren onder de knie krijgt. Een makkelijke moestuin noemen we dat ook wel. 

We hebben onze 10 favoriete makkelijke moestuin gewassen voor je op een rijtje gezet. Komt 'ie!

 1. Tomaten: Tomaten zijn een van de meest populaire groenten om te kweken en kunnen in verschillende variëteiten worden gekweekt, zoals cherrytomaten, roma-tomaten of trostomaten. Ze hebben veel zonlicht nodig en regelmatig water geven, maar verder zijn ze vrij gemakkelijk te verzorgen.

 2. Radijsjes: Radijsjes zijn snelgroeiende groenten die ideaal zijn voor beginners. Ze kunnen al binnen drie tot vier weken na het zaaien worden geoogst en hebben niet veel ruimte nodig. Perfect voor diegenen die ongeduldig zijn om hun eerste oogst te zien!

 3. Sla: Sla is een veerkrachtige groente die goed gedijt in verschillende klimaten. Je kunt verschillende soorten sla kiezen, zoals kropsla, rucola of snijsla. Sla kan zelfs in potten worden gekweekt als je beperkte ruimte hebt.

 4. Courgette: Courgetteplanten groeien goed in warme, zonnige omstandigheden. Ze hebben veel ruimte nodig om te groeien, dus zorg ervoor dat je ze op een goede plek zet. Met een beetje zorg zul je beloond worden met een overvloedige oogst aan courgettes. Lees hier alles over courgette zaaien. 

 5. Sperziebonen: Sperziebonen zijn gemakkelijk te kweken en hebben niet veel onderhoud nodig. Ze kunnen zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. De bonen hebben vaak wel wat ondersteuning nodig terwijl ze groeien, zo zorg je al snel voor een succesvolle oogst.

 6. Wortelen: Wortelen zijn een andere geweldige optie voor beginners omdat ze diep in de grond groeien en niet veel zorg nodig hebben. Kies voor een zanderige, goed doorlatende bodem en dun de zaailingen voldoende uit zodra ze beginnen te groeien. Zo hebben de wortels voldoende ruimte om zich te ontwikkelen.

 7. Paprika's: Paprika's groeien goed in warme, zonnige omstandigheden en zijn gemakkelijk te kweken, zelfs voor beginners. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen zowel worden gekweekt in potten of in de volle grond. Met wat geduld zul je kunnen genieten van een rijke oogst aan smaakvolle en kleurrijke paprika's.

 8. Kruiden: Kruiden zoals basilicum, peterselie en bieslook zijn geweldige toevoegingen aan elke moestuin. Ze zijn super makkelijk op te kweken in potten of in de volle grond en vereisen niet veel onderhoud. Bovendien voegen ze smaak toe aan al je gerechten!

 9. Komkommers: Komkommers zijn snelgroeiende groenten die goed groeien in warme, vochtige omstandigheden. Ze hebben veel ruimte nodig om te klimmen, dus zorg ervoor dat je ondersteuning biedt terwijl ze groeien. Met regelmatig water geven en wat meststof zul je beloond worden met sappige komkommers.

 10. Snijbiet: Snijbiet is een veerkrachtige bladgroente die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Het kan worden gekweekt in potten of in de volle grond en vereist regelmatig water geven. Met zijn kleurrijke stelen en smakelijke bladeren is het een geweldige toevoeging aan elke moestuin.

Biologische moestuinzaden

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om rekening te houden met het type zaad dat je gaat kopen. Kies altijd voor zaden die authentiek en biologisch zijn. Authentieke zaden zijn oude zaden in hun oorspronkelijke variëteiten. Dus zonder genetische modificatie, precies zoals de natuur ze kent. Dit zijn sterke en super smaakvolle rassen. Al onze moestuinzaden worden op biologische wijze geproduceerd en zijn 100% authentiek.

Makkelijke groenten moestuin

Ben je een ver gevorderde moestuinier of kom je net om de hoek kijken? Deze 10 makkelijk te kweken gewassen zullen je helpen bij het creëren van een makkelijke moestuin waar je trots op kunt zijn. Dus pak je schop en ga aan de slag!

Veel succes met kweken!

Liefs,

Toe aan nog meer groene content?

 • Alles over aardappelen: poten, oogsten en eten

  Alles over aardappelen: poten, oogsten en eten

  Lees meer 

 • Zelf vlierbloesemsiroop maken doe je zo: plezier met plukken

  Zelf vlierbloesemsiroop maken doe je zo: plezier met plukken

  Lees meer 

 • Moestuin voor beginners: zelf een groentetuin aanleggen doe je zo

  Moestuin voor beginners: zelf een groentetuin aanleggen doe je zo

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.