Zo zaai je korenbloem in je moestuin | John & Co

Bloemen Zaaien

Zo zaai je korenbloem in je moestuin

  • door Yalou van der Heijden
Zo zaai je korenbloem in je moestuin

Korenbloemen zijn prachtige bloemen. Echt een lust voor het oog; voor de vlinders, de bijen en voor jezelf! Deze mooie bloem is namelijk ook nog eetbaar, wat wil je nog meer in een bloem? In deze blog vertellen we je hoe je ze het best kunt zaaien, zodat jij vervolgens ook je moestuin kunt opfleuren met korenbloemen. 


Wanneer en hoe korenbloem zaaien

Korenbloemen kun je vanaf eind maart, begin april tot en met mei direct in de volle grond zaaien. Wil je al eerder beginnen? Zaai dan binnen voor vanaf begin maart. 

De zaadjes van de korenbloemen mag je 1 centimeter diep de grond in stoppen. Dit is nodig, omdat de korenbloemzaadjes alleen in het donker ontkiemen. Met de juiste temperatuur groeien de kiempjes binnen twee weken naar het licht en kun je genieten van de komst van jouw korenbloemen. 

Korenbloem zaaien

Verzorging en bloei van de korenbloem

Korenbloemen houden van een plekje in de halfzon en in een goed gedraineerde grond. De plant kan namelijk prima tegen droogte en is niet zo veeleisend. Wat wil je nog meer? 

Qua verdere verzorging: haal het onkruid rondom de korenbloem af en toe weg. Maar zelfs dat is eigenlijk niet per se nodig. De korenbloem groeit namelijk prima tussen andere planten of bloemen (of onkruid). 

Tussen juni en september kun je genieten van de weelderige bloemen!

Waarom je korenbloem in je moestuin wilt

Korenbloemen zijn dus een lust voor het oog, althans als je het ons vraagt! Nog een bonus is dat korenbloemen ook onwijs veel bijen en vlinders aantrekken. Fijn voor de bestuiving van de rest van je moestuin! 

Daarnaast is de korenbloem ook nog eens heilzaam. Het helpt je lichaam met het afvoeren van afvalstoffen. Gebruik de bloemblaadjes dus vooral in een kopje thee of versier je broodje humus of salade ermee. De bloem is eetbaar, trouwens net zoals bijna alle bloemen die wij verkopen!

Tot slot lenen korenbloemen zich ook heel makkelijk voor het maken van een droogboeket. Leuk, wanneer je de overvloed van je tuin blijvend binnenshuis wilt halen!

Biologische en authentieke korenbloem zaden kopen

De korenbloemzaden van John & Co zijn authentiek en biologisch. Dit betekent dat het oude zaden zijn in hun oorspronkelijke variëteiten. Geen hybride zaden, maar authentieke zaden net zoals de natuur ze kent. Onze bloemenzaden worden op biologische wijze geproduceerd. Maak van je tuin een biodiverse, gezonde plek! 

Ga jij korenbloemen zaaien? We zouden het super leuk vinden om te zien hoe ze in je moestuin staan! Deel je een foto met ons via Instagram?

Liefs, 


Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Toe aan nog meer groene content?

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.