Zelf kimchi maken: makkelijk en smaakvol 🥬 | John & Co

Recepten

Zelf kimchi maken: makkelijk en smaakvol

  • door Isabelle van Geenen
Zelf kimchi maken: makkelijk en smaakvol

Ken je dat heerlijk pittige en knapperige bijgerecht uit Korea dat kimchi heet? Je kunt het gewoon thuis maken, zonder dat je een expert in de keuken hoeft te zijn. Laten we samen eens kijken naar hoe je deze smakelijke groenten kunt maken en hoe je een beetje van de Koreaanse cultuur in je eigen keuken kunt brengen.


Wat is kimchi?

Kimchi is zo'n gerecht waarvan je niet wist dat je het nodig had, totdat je het hebt geprobeerd. Het is eigenlijk gewoon gefermenteerde kool met een pittige twist! Deze Koreaanse favoriet wordt gemaakt door groenten te fermenteren met zout en kruiden, waardoor het een knapperige textuur en een geweldige smaak krijgt.

De oorsprong van kimchi

Wist je dat kimchi al duizenden jaren oud is? In Korea werd het oorspronkelijk gemaakt als een manier om groenten te bewaren tijdens de lange, koude winters. Slim toch? Door ze te fermenteren, konden mensen hun voedsel langer bewaren en genieten van verse smaken, zelfs als de oogst allang voorbij was. Wij zijn dol op deze gedachte. 

Gezondheidsvoordelen van kimchi

Naast dat het gewoon super lekker is, zit kimchi ook nog eens boordevol gezondheidsvoordelen. Het zit vol met vezels, vitaminen en probiotica, die allemaal goed zijn voor je spijsvertering en immuunsysteem. Niet alleen is het goed voor je smaakpapillen, maar ook voor je lichaam!

Zelf kimchi maken? Gebruik dit kimchi recept

Maar hoe maak je kimchi eigenlijk? Nou, het is eigenlijk best simpel. Je begint met het snijden van kool in stukjes en dit besprenkel je met zout. Laat het een tijdje zitten, zodat het zout al het vocht uit de kool kan trekken. Spoel het af, voeg een kruidenmengsel van knoflook, gember, rode peper en wat sojasaus toe, stop alles in een pot en laat het fermenteren. Makkelijk toch?

Welke groenten kun je gebruiken?

Maar het leuke aan kimchi maken is dat je eindeloos kunt experimenteren met verschillende groenten! Naast kool kun je bijvoorbeeld ook radijs, wortels, bosui of komkommer toevoegen. De combinaties zijn eindeloos. Probeer gewoon wat je lekker vindt en ontdek je eigen unieke kimchi recept.

Dus waar wacht je nog op? Ga de keuken in en begin aan je eigen kimchi avontuur! Het is niet alleen leuk om te maken, maar ook om te eten. Veel plezier met het maken van je eigen kimchi! Laat je ons weten hoe het smaakt? Dat vinden we alleen maar leuk. Stuur een berichtje via @johnenco.nl op Instagram. 

Liefs, 


Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Toe aan nog meer groene content?

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.