Van het bos naar je bord: zelf daslook pesto maken | John & Co 🌿

Recepten

Van het bos naar je bord: daslook pesto maken

Van het bos naar je bord: daslook pesto maken

Isabelle van Geenen03/04/2024

De natuur zit vol verrassingen en heerlijke smaken, en een daarvan is daslook. Dit wilde kruid heeft een subtiele knoflook- en uienachtige smaak die perfect is voor het maken van een heerlijke pesto. Laten we samen ontdekken wat daslook is, waar je het kunt vinden en hoe je er een smakelijke daslook pesto van maakt.


Wat is daslook?

Daslook is een kruid dat in het wild groeit, voornamelijk in bosrijke gebieden. Het heeft lange, dunne bladeren en een herkenbare geur die doet denken aan knoflook en ui. Je kunt dit leuke plantje meestal vinden tussen maart en april. Je kan de bladeren voorzichtig plukken, bij voorkeur wanneer ze nog jong en mals zijn.

daslook

Waar en wanneer kan je daslook vinden

Ga op avontuur in de natuur tijdens een mooie wandeling in de lente om daslook te vinden. Zoek naar vochtige, schaduwrijke plekken in bossen, langs beekjes of in parken. Pluk alleen als er genoeg staat, zoals voor al het wildplukken geldt. Twijfel je of het kruid dat je hebt gevonden daslook is? De karakteristieke geur zal je helpen bij het herkennen van dit smakelijke kruid.

Wrijf over het blad en je zal een knoflook of uien geur moeten ruiken. Anders kan je het plantje beter laten staan. Er zijn plantjes die erg op daslook lijken maar giftig zijn. Neem dus liever het zekere voor het onzekere. 

Recept: Daslook pesto maken

Daslook pesto is echt een heerlijk smaakvolle pesto met een lichte knoflookachtige smaak die je door de daslook krijgt. Daslook is niet verkrijgbaar in de supermarkt maar zul je dus zelf moeten plukken

Ingrediënten:

  • Een flinke handvol daslookblaadjes
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Was de daslookblaadjes grondig en dep ze droog.
  2. Doe de daslookblaadjes, geroosterde pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie, citroensap zout en peper in een blender of keukenmachine.
  3. Mix alles tot een gladde pesto. Voeg indien nodig meer olijfolie toe voor de gewenste textuur.
  4. Proef en voeg eventueel meer zout en peper toe naar smaak.

Serveer de daslook pesto met vers gekookte pasta, op geroosterd brood, als dip voor groenten of als smaakmaker in salades. Geniet van de unieke en verrukkelijke smaak van dit wilde kruid!

daslook pesto

 

Met daslook pesto breng je de smaken van de natuur rechtstreeks naar je bord. Ontdek dit smakelijke kruid tijdens de lente en geniet van de eenvoudige bereiding van deze heerlijke daslook pesto. Eet smakelijk! 

We horen graag hoe je de daslook pesto vindt smaken! Stuur je een berichtje via @johnenco.nl

Liefs, 


Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Toe aan nog meer groene content?

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift