Biologische bloembollen planten 🪻 | John & Co

Bloemen

Biologische bloembollen planten

Biologische bloembollen planten

Yalou van der Heijden12/06/2024

Wil jij in het vroege voorjaar genieten van prachtige bloemen in je tuin - denk aan tulpen of hyacinten? Dan doe je er goed aan om in het najaar biologische bloembollen te planten. Geniet je liever in de zomer van prachtige dahlia’s? Dan mag je in het voorjaar aan de bak. In deze blog vertellen we je meer over wanneer en hoe je bloembollen mag planten. 


Wanneer bloembollen planten?

Wanneer je precies bloembollen moet planten, hangt helemaal af van wanneer jij wilt dat je bloemen bloeien en welke bloembollen je voorhanden hebt. 

Zo zijn er voorjaarsbloeiende bloembollen die je in het najaar - zo tussen september en december - mag planten. Je kent ze wel: sneeuwklokjes, blauwe druiven, tulpen en narcissen zijn voorbeelden van voorjaarsbloeiende bloemen.

Ook heb je zomerbloeiende bloembollen, welke je juist in het voorjaar - tussen maart en mei - in de grond mag stoppen. Voorbeelden hiervan zijn dahlia's, gladiolen en lelies. Prachtige bloemen om je moestuin mee op te fleuren! 

bloembollen planten

Hoe diep plant ik mijn bloembollen?

Hoe diep je je bloembollen precies mag planten, is altijd terug te vinden op het zakje van de bloembollen. Voordat je je bloembollen plant, is het goed om na te gaan waar je dat precies gaat doen. Het duurt natuurlijk even voordat ze opkomen. Probeer je in te beelden hoe de plek die je voor ogen hebt, er over een paar maanden uitziet. Passen je bloemen daartussen qua kleur, hoogte en hoeveelheid licht die ze nodig hebben?

Is het antwoord ‘ja’? Let’s go: tijd om je bloembollen te planten. Dat is eigenlijk heel simpel. Je kunt de bloemenbollen netjes in rijtjes planten of juist willekeurig in je tuin om een wat wilder effect te creëren. Een plantenschepje is handig voor het graven van het gat. De bloembol moet ongeveer drie keer zo diep geplant worden als de hoogte van de bloembol zelf. Heb je een bloembol van 5 centimeter, graaf dan een gat van 15 centimeter diep. Leg daar vervolgens je bloembol in met de punt naar boven. Dicht het gat met aarde, geef water en wacht geduldig. Over een tijdje kun jij hier genieten van je bloemen!

Bloembollen planten

Waarom biologische bloembollen kopen?

Biologische bloembollen zijn bloembollen die geteeld zijn zonder het gebruik van gif, kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Eigenlijk zou dit de normaalste zaak voor álle bloembollen moeten zijn als je het ons vraagt, maar helaas is dat het nog niet. 

Bestrijdingsmiddelen hebben grote impact op de biodiversiteit in ons land. Wanneer je biologische bloembollen en ook andere zaden koopt, zorg je voor een gezond maal voor de bijen en andere bestuivers. In dit blog lees je waarom bestuivers van belang zijn in de moestuin. Daarnaast hebben bestrijdingsmiddelen en kunstmest een negatief effect op de gezondheid van je bodem. Daarom is het van belang om voor biologische zaden en bloembollen te kiezen wanneer je iets aanschaft voor in je moestuin. 

Ga jij bloembollen planten dit jaar? 

Veel plezier ermee!


Liefs,


Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Toe aan nog meer groene content?

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift