Wilde bloemen zaaien: zorg voor een bloemenweide in de tuin | John & Co

Bloemen Zaaien

Wilde bloemen zaaien: zorg voor een bloemenweide in de tuin

  • door Yalou van der Heijden
Wilde bloemen zaaien: zorg voor een bloemenweide in de tuin

Iedereen wordt vrolijk van bloemen. Niet alleen wij mensen, maar ook de vlinders, bijen en hommels. Om een gezonde, biodiverse tuin aan te leggen mogen wilde bloemen eigenlijk niet ontbreken! Heb je nog een stukje grond over tussen je moestuin of aan de rand van je tuin? Zaai er wilde bloemen en geniet samen met de beestjes van dit kleurrijke feestje. 


Waarom wilde bloemen in de moestuin?

Wilde bloemen zijn een feest voor het oog! Met het biologische wildbloemenmengsel van John & Co zaai je in één keer kleurenfestijn in de tuin. Deze wilde bloemen mix bestaat namelijk uit 13 verschillende wilde bloemen die het in elke tuin goed doen. 

Deze bloemen zijn niet alleen geschikt als snijbloemen, maar trekken ook veel verschillende vlinders, bijen en hommels naar de tuin. Een biodivers feestje dus, daar worden we blij van! En je moestuin ook, want sommige gewassen hebben deze bestuivers nodig. 

Wilde bloemen zaaien, wanneer?

Je kunt tussen half maart en half juni wilde bloemen zaaien. Werp de wilde bloemen mix uit op het stukje grond waar jij een paar weken later een bloemenzee wilt zien. De wilde bloemen mix bloeit, afhankelijk van het zaaien en het weer, tussen juli en oktober. Gebruik pak ‘m beet 1 gram wilde bloemen zaadjes per vierkante meter. De beestjes zullen je dankbaar zijn!

Let erop dat je niet té veel zaden per vierkante meter zaait. 1 gram kan misschien als wat weinig voelen, maar ga na dat ieder zaadje een hele plant wordt. Te veel bloemen op een klein oppervlak moeten met elkaar gaan concurreren. Zonde van de zaden!

wilde bloemenzaaien

Wilde bloemen herkennen

Je kijkt met andere ogen naar de wereld wanneer je wilde bloemen en andere groeisels gaat herkennen aan de kant van de weg of in je eigen achtertuin. Ken je de handige app Plantsnap al? Hiermee kun je makkelijk controleren of je een plant bij de juiste naam herkent of achterhalen welke wilde bloem het is die je nog niet kent.

Wilde bloemen herken je vaak aan dat ze wat dunner en hoger zijn dan vaste planten en ze vormen samen een bloemenweide. 

In de wilde bloemenmix van John & Co zitten de volgende dertien bloemen: goudsbloem, ridderspoort, kamille, korenbloem, tijm, salie, phacelia, groot kaasjeskruid, lavatera, bittere scheefbloem, boekweit, fijn akkerscherm en dille.

Sommige van deze wilde bloemen zijn eetbaar of kun je thee van zettenOver deze bloemen kun je meer lezen in de blogs gewijd aan bloemen. Heb jij een favoriet? 

Biologische wilde bloemen zaden

Deze wildbloem zaden van John & Co zijn authentiek en biologisch. Dit betekent dat het oude zaden zijn in hun oorspronkelijke variëteiten. Geen hybride zaden, maar authentieke zaden net zoals de natuur ze kent. Onze bloemenzaden worden op biologische wijze geproduceerd. Maak van je tuin een biodiverse, gezonde plek. Verhoog de biodiversiteit in je eigen tuin door aan de slag te gaan met onze bloemenzaden. 


We zien héél graag een foto van jouw wilde bloementuin of border. Tag je ons in je foto’s op Instagram


Veel liefs,


Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Toe aan nog meer groene content?

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.