Oost-Indische kers zaaien doe je zo! 🧡 | John & Co

Bloemen Zaaien

Oost-Indische kers zaaien doe je zo!

  • door Yalou van der Heijden
Oost-Indische kers zaaien doe je zo!

Ken jij de Oost-Indische kers al? Deze bloemen voegen een hoop vrolijkheid toe aan je tuin, zijn onwijs makkelijk te kweken en ook nog eens eetbaar. Kortom, een goede toevoeging aan je moestuin! In dit blog vertellen we je meer over de Oost-Indische kers. 


Oost-Indische kers zaaien

Wanneer je in de zomer wilt genieten van de weelderige rood-oranje-gele bloemen van de Oost-Indische kers, mag je hem zaaien tussen half maart en eind mei. Direct buiten in de volle grond. 

Je zaait de Oost-Indische kers op 2 tot 3 centimeter diepte. Dit kan op een zonnige plek of een plekje in de halfschaduw. De kiemperiode van de Oost-Indische kers is afhankelijk van de temperatuur tussen de 7 en 14 dagen. Na een week of 8 kun je genieten van de bloemen. De plant blijft bloemen geven tot en met september. Dat is genieten!

Oost-Indische kers zaaien

Oost-Indische kers in je moestuin

De Oost-Indische kers is een mooie klimplant en bodembedekker. Bodembedekkers zijn van belang voor een gezonde bodem. Het zorgt ervoor dat de grond niet uitdroogt. De Oost-Indische kers kan erg gaan woekeren. Leuk als je er de ruimte voor hebt, maar wellicht iets om rekening mee te houden of tijdig bij te snoeien. 

Behalve voor de bodem, is de Oost-Indische kers ook fijn voor andere planten! Het is een goede buur voor onder andere paksoi, radijs en courgette, omdat de Oost-Indische kers slakken op afstand houdt en bladluizen en rupsen juist aantrekt. Dit is fijn, want dan gaan ze niet op andere planten in je moestuin zitten. Je kan de Oost-Indische kers dus ook goed inzetten als ‘lokplant’. In dit blog vertellen we je meer over het belang van goede buren in je moestuin.

Oost-Indische kers zaaien

Oost-Indische kers eten

Wist je dat de Oost-Indische kers een heerlijke maaltijd is voor de vlinders, bijen én jouzelf! De bloemen zijn namelijk eetbaar. Ze zijn heerlijk om salades of soepen mee op te fleuren. En natuurlijk vinden onze bestuivers de bloemen ook heel fijn. In dit blog lees je meer over het belang van bloemen en bestuivers in je moestuin.

Behalve de bloemen, zijn ook de zaadbolletjes leuk om te verwerken in gerechten. Je kunt van de verse zaadbolletjes van de Oost-Indische kers kappertjes maken. Dit doe je door ze in te leggen in zout en azijn. Het is een heerlijke smaakmaker in tal van gerechten. Sandra van San’s Keuken deelt een recept met je. 

Ga jij de Oost-Indische kers een plekje geven in je moestuin? We zijn benieuwd! Deel je een foto met ons via Instagram?


Veel moestuinplezier!

Liefs,


Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Toe aan nog meer groene content?

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.