Bloemenmengsel zaaien: kies bloemen voor bijen 🐝 | John & Co

Bloemen Zaaien

Bloemenmengsel zaaien: kies bloemen voor bijen

Yalou van der Heijden23/05/2024
Bloemenmengsel zaaien: kies bloemen voor bijen

Een bloemenmengsel zaaien is ideaal voor mensen die van kleur en leven in de tuin houden. Want dat krijg je wanneer je een bloemenmengsel voor bijen gaat zaaien! Het zorgt voor een feestje in de tuin, waarbij de vlinders en bijen de eregasten zijn. 


Het belang van bijen en bloemen in je moestuin

Bloemen zijn super belangrijk in je moestuin. Zonder bloemen, geen bijen en zonder bijen, geen bestuiving. De afgelopen 30 jaar is de voedselbron van onze insecten met 75% afgenomen. Tijd dus, om de bij een handje te helpen!

Het bloemenmengsel voor bijen bestaat uit een kleurrijke bloemen mix die vlinders en bijen aantrekt. De mix van John & Co bestaat uit 9 verschillende bloemen die de bijen allemaal lekker vinden. Onder andere dille, goudsbloem, korenbloem en boekweit. De mix is ideaal te combineren met een moestuin, want bijen en vlinders helpen je bij de bestuiving van gewassen. In dit blog vertellen we daar meer over! 

bloemenmengsel

Wanneer bloemenmengsel zaaien?

Vraag jij je af wanneer je bloemen moet zaaien? De meeste bloemenmengsels zaai je het best tussen half april en eind mei direct op de gewenste plaats. 

Afhankelijk van wanneer je het bloemenmengsel zaait, kun je tot oktober genieten van bloeiende bloemen in je moestuin!

Hoe bloemen zaaien?

Voor het beste resultaat meng je het zaad met fijn zand in een verhouding van 1 op 3 om het zaaien zo makkelijker te maken. Strooi het mengsel breedwerpig uit en laat de natuur haar werk doen! Het duurt twee tot drie weken voordat de bloemen ontkiemen en zich langzaam maar zeker ontpoppen tot een prachtig bloemenveld. 

bloemenmengsel bijen

Andere bloemen tips:

Kun je geen genoeg krijgen van bloemen in je moestuin? Dat snappen wij! Misschien vind je het dan ook leuk om de volgende gerelateerde bloemenblogs te lezen?

 • Wilde bloemen zaaien: zorg voor een bloemenwijde in je tuin. 
 • Eetbare bloemen in je moestuin: smullen maar! 
 • De magie van permacultuur: Hoe je samen mét de natuur kunt werken. 

 • Ga jij je tuin omtoveren tot een feest voor bijen, vlinders en andere bestuivers? Tag ons met @johnenco.nl in een foto van het resultaat! Zo feesten wij op kantoor ook een beetje mee. 


  Liefs,


  Laat een reactie achter

  Laat een reactie achter

  Toe aan nog meer groene content?

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

  1
  Free Gift